Kto wygra miasto czy mafia???
Nie jesteś zalogowany na forum.

A mnie Recepcjonistka przekonała. Jej słowa wydają się takie szczere, prosto z serca.

Recepcjonistka napisał/a:Sommelierze pisałeś ze dentysta to na pewno miasto. A teraz nagle wyskakujesz z Oskarem jeśli jednak jest mafią. Czyli nie masz żadnej pewności. Chciałabym tak umieć żeby przypuszczenia przedstawiać jako pewność.
Chytra lisico, gdzie niby tak pisałem?
Tu:
Okeja, to teraz ci co podżegali na Dentystę mają ciepło. Szkoda,że tak późno się niektórzy obudzili.
A potem tu:
Wychodzi na to, że do Dentysty można się umawiać na wizytę bez obaw, że wbije wiertło w podniebienie.
I żebyśmy mieli jasność, nie chodzi o to że jesteś dla mnie podejrzany, tylko o to że jesli Ty coś myślisz to jest to pewnik, a jak ktoś myśli inaczej to znaczy że sie myli. A Ty też się pomyliłeś już co najmniej 2 razy: raz z typem na Rolniczke i raz z typem na mnie.

A Ty też się pomyliłeś już co najmniej 2 razy: raz z typem na Rolniczke i raz z typem na mnie.
Czyli pomyliłem się tylko raz.
O Rolniczce pisałem wcześniej, grała jak mafia.
Jakie 2 osoby podejrzewasz? Już tyle dni się tu wspólnie użeramy, pora na konkretny.
Wiadomość dodana po 16 min 42 s:
Zróbmy dziś to głosowanie.

Kogo więc teraz podejrzewasz Dentysto?
Mnie żeby była jasność Recepcjonistka nie przekonała.
Wiadomość dodana po 02 min 22 s:
Słowa Rolniczki też były prosto z serca, ale nie przekonały wystarczającej liczby osób.
Wiadomość dodana po 10 min 36 s:
Ale słowa to tylko słowa, a liczą się czyny.
Recepcjonistka dla ciemnego ludu podkreśliła, że cała 3
głosujących na Misjonarkę czysta.

To kogo w takim razie podejrzewasz Dentysto?

Kogo więc teraz podejrzewasz Dentysto?
Mnie żeby była jasność Recepcjonistka nie przekonała.Wiadomość dodana po 02 min 22 s:
Słowa Rolniczki też były prosto z serca, ale nie przekonały wystarczającej liczby osób.Wiadomość dodana po 10 min 36 s:
Ale słowa to tylko słowa, a liczą się czyny.
Recepcjonistka dla ciemnego ludu podkreśliła, że cała 3
głosujących na Misjonarkę czysta.
Ale ja uważałem dokładnie tak samo i pisałem o tym, że wszyscy głosujący na Misjonarkę są na 100% czyści, a jednak się pomyliłem. Czy to jest powód, żeby uważać, że ktoś jest w mafii?
Wiadomość dodana po 01 min 05 s:
To kogo w takim razie podejrzewasz Dentysto?
W chwili obecnej najbardziej chodzi mi po głowie Strażak... Zacząłem myśleć abstrakcyjnie. Że trzeba szukać głębiej. Bo to na pewno nie jest takie proste jak nam się wydaje.

To jest powód jeden z wielu.
Wiadomość dodana po 04 min 52 s:
Strażak chciał ocalić Rolniczkę. Gdyby obie były z miasta a on z mafii to by się nie wychylał,
Wynik głosowania był niepewny, więc gdyby odpadła Recepcjonistka i okazała się z miasta
to by się pogrążył. A skoro obie R z miasta a on z mafii to powinien mieć wywalone która odpadnie.
Dla mnie Strażak póki co jest czysty.

Podpiąłem się pod inne posty i zagłosowałem na osobę w zasadzie której nie typowałem . Moim typem był Sommelier. Rozgrzejemy może towarzystwo swoimi typami na przyszłe głosowanie to może ktoś się ujawni bardziej jako członek mafii.

Anubisie zaskakujesz jak zwykle
Moj typ bez zmian.
Ostatnio edytowany przez Przewodnik (2025-11-03 17:36:16)

Wiadomość dodana po 01 min 05 s:
Grabarz napisał/a:To kogo w takim razie podejrzewasz Dentysto?
W chwili obecnej najbardziej chodzi mi po głowie Strażak... Zacząłem myśleć abstrakcyjnie. Że trzeba szukać głębiej. Bo to na pewno nie jest takie proste jak nam się wydaje.
Teraz już wiadomo że jak odpadniesz w głosowaniu jako mafia to będzie oczywiste że chciałaś rzucić swoje podejrzenia... Trochę słabe

Przepraszam Cię Rolniczko za mój głos. Zrobiłam to tak naprawdę żeby chociaż spróbować dać sobie szanse. Nie sądziłam że przeżyje to głosowanie. Nigdy nie byłaś w czołówce moich podejrzanych ale moje życie wisiało na włosku. Widziałam że jak ja odpadnę to odpadnie miasto, w Twoim przypadku istniała szansa ze odpadnie mafia.
A teraz trzeba działać dalej i udowodnić Wam że nie jestem mafią.
Pisałam już wcześniej o Strażaku i Tancerce. Nie wiem czy sie zgadzacie ze mną ale liczę że chociaż to przemyśleliście i widzicie to o czym pisałam.Teraz chciałabym jeszcze odnieść sie do Rzeżbiarza. Na początku sie nie wychylał. Był ale jakby go nie było. Potem jak zrobiła sie nagonka na Juhasa to dopytywał czy jesteśmy pewni że Juhas jest w mafii, bo niby byl ciekawy opini. Moim zdaniem badał teren czy da radę go uratować czy trzeba go poświęcić. Później jak Sommelier zaczął mnie atakować (post 125) to Rzeźbiarz nagle stwierdził że jestem podejrzana ale bez argumentow (post 128). Czy to nie podpinka żeby potem wytłumaczyć sie z glosu na czlonka miasta? Potem w poscie 136 mówi że Sommelier moze byc w mafii a chwilę później w poscie 179 oskarża mnie ze wzielam na cel Sommeliera co nigdy nie mialo miejsca. Ale nawet gdyby miało to sam wcześniej to sugerował. Jego osoba jest dla mnie mega podejrzana. W zależności jak wiatr wieje tak zmieniają sie jego pomysły. A po odpadnięciu Rolniczki nagle pisze ze przecież mówił żeby głosować na Recepcjonistke. Przecież to nie Ty to sugerowałeś. Ty tylko podpinałeś sie pod typ na mnie. Ale w sumie pewnie Ci było wszystko jedno, czy wylece ja czy ona bo tak czy inaczej odpadnie miasto.
Sommelierze pisałeś ze dentysta to na pewno miasto. A teraz nagle wyskakujesz z Oskarem jeśli jednak jest mafią. Czyli nie masz żadnej pewności. Chciałabym tak umieć żeby przypuszczenia przedstawiać jako pewność.
Po pierwsze na początku nie wychylałem się z resztą jak każdy, nikt o sobie nawzajem nic nie wiedział. Po drugie, tak pytałem miasta za kim są, bo nie wiedziałem po prostu na kogo głosować ( teraz już mam pewność na kogo). I po trzecie tak nie ja pierwszy sugerowałem ale wyraziłem opinię że jesteś w mafii. Ale szczerze? Jak mnie chcecie wywalić proszę bardzo, stracicie kolejnego miastowego.
Wiadomość dodana po 06 min 33 s:
Bo NIE JESTEM Z MAFII, ale Recepcjonistka już tak, samo to że najpierw sugeruje że Tańcerka i Strażak są w mafii. Teraz nagle ża ja w niej jestem. Zresztą rozważa dosłownie każdy mój post, żeby tylko odciągnąć od siebie uwagę wszystkich.

Większość ma oczy Rzeźbiarzu i myślę , że nikt oprócz mafii nie będzie chciał Cię wywalić.
Wiadomość dodana po 02 min 13 s:
Recepcjonistka już się nie wymiga.
Tylko kto działa z nią?

Dentysto, grubo się mylisz. Strażak na pewno nie jest w gronie podejrzanych, nie zwalaj teraz wszystkiego na niego tylko dlatego, że najłatwiej. Czas spojrzeć szerzej, bo to zbyt oczywisty trop jak na tę fazę gry. Nie spal się na własnym ogniu, Dentysto ?

Tyle tu typów, że w sumie, to już mi się miesza w głowie, co jest prawda a co nie. Najlepiej byłoby gdybym miała przed oczami tablice z rozpisanymi typami, postami, głosowaniami każdej z osób, może wtedy wyciągnęła bym jakieś niepodważalne wnioski, ale na to po prostu brakuje mi czasu. Myślę na kogo teraz głosować, ale sumie to nie wiem. Zakładałam ,w recepcjonistka to pewniak, ale pojawiają się wątpliwości miastowych, także i ja je mam. Kiedyś chciałam głosować na dentystę. Potem ktoś rzucił, że dentysta na pewno nie jest w mafii nawet nie pamiętam kto to byl i zyskał poparcie, dlatego uznałam że dentysta został sprawdzony przez detektywa i stąd ta pewność, teraz nagle temat powrócił i co poniektórzy już nie są tacy pewnie co do jego niewinności. Co do tancerki, to jej post mnie nie przekonał, ale w zasadzie jak udowodnić swoją niewinność, gdy nawet nie można wskazać alibi, to tylko słowo przeciwko słowo, gdyby była w mafii też by tak mogła pisać. W zasadzie podobnie odbieram recepcjonistkę. Na razie mam zagwostkę zobaczę jak dalej rozwinie się sytuacja i jeśli dożyje jutra, to podejmę jakąś ostateczna decyzję

Podsumowując zostają nam takie opcje:
Recepcjonistka i Tancerka.
Recepcjonistka i Rzeźbiarz.
Recepcjonistka i Fotograf.
Tancerka i Rzeźbiarz.
Tancerka i Fotograf.
Może ktoś ma więcej czasu na analizę, żeby wykluczyć jakieś pary? Wtedy będziemy bardzo blisko.

Recepcjonistka i Tancerka/Dentysta.
Jesteśmy bardzo blisko.

Jedną parę możemy wykluczyć po analizie ostatniego głosowania. Recepcjonistka na pewno nie tworzy mafii z Rzeźbiarzem, bo on głosował na nią.
Pozostały opcje:
Tancerka i Rzeźbiarz.
Tancerka i Fotograf.
Wiadomość dodana po 19 min 39 s:
Z perspektywy rachunku prawdopodobieństwa powinniśmy zagłosować najpierw na Tancerkę, bo pojawia się w aż 3 opcjach.
Wiadomość dodana po 20 min 52 s:
Jeśli trafimy - będzie sukces i zostanie jeden mafiozo. Jeśli nie trafimy - mamy pewność, że w mafii są Recepcjonistka i Fotograf.
Ostatnio edytowany przez Dentysta (2025-11-03 21:08:32)

Recepcjonistka napisał/a:A Ty też się pomyliłeś już co najmniej 2 razy: raz z typem na Rolniczke i raz z typem na mnie.
Czyli pomyliłem się tylko raz.
O Rolniczce pisałem wcześniej, grała jak mafia.
Jakie 2 osoby podejrzewasz? Już tyle dni się tu wspólnie użeramy, pora na konkretny.
Widać że olewasz moje wpisy. Ja już podałam moje typy. Wydaje mi sie że mafia ukrywa sie wśród trójki: Rzeźnik (argumenty w poście 195), Tancerka (post 168) i Strażak (również post 168).
A Ty pomyliłeś się 2 razy, prawdopodobnie jutro sie o tym przekonasz.

Nie ma kogoś takiego jak Rzeźnik tutaj

Jedną parę możemy wykluczyć po analizie ostatniego głosowania. Recepcjonistka na pewno nie tworzy mafii z Rzeźbiarzem, bo on głosował na nią.
Pozostały opcje:
Tancerka i Rzeźbiarz.
Tancerka i Fotograf.Wiadomość dodana po 19 min 39 s:
Z perspektywy rachunku prawdopodobieństwa powinniśmy zagłosować najpierw na Tancerkę, bo pojawia się w aż 3 opcjach.Wiadomość dodana po 20 min 52 s:
Jeśli trafimy - będzie sukces i zostanie jeden mafiozo. Jeśli nie trafimy - mamy pewność, że w mafii są Recepcjonistka i Fotograf.
Dla mnie to za mocna rozkmina, albo nie na moją głowę albo nie dla kogoś kto jest miastowy. Obserwuje Cię

Dentysto, to bardzo ciekawe co podałeś. Ciekawe, że zostawiłeś mnie ze wszystkimi osobami, które podawałam jako swoje typy z wyjątkiem siebie, bo ciebie jako typ również podałam. W sumie to chyba wiem jak doszedłeś do tego zestawienia. Zebrałeś osoby które również o tobie pisały i wpisałeś je jako potencjalną mafie. Ciekawa koncepcja.Powinieneś jeszcze dodać parę dentysta i fotograf
, Dentysta i tancerka, dentysta i recepjonistka, dentysta i rzeźbiarz. Widzę, że bardzo starasz się odwrócić uwagę od siebie.

Dentysto, to bardzo ciekawe co podałeś. Ciekawe, że zostawiłeś mnie ze wszystkimi osobami, które podawałam jako swoje typy z wyjątkiem siebie, bo ciebie jako typ również podałam. W sumie to chyba wiem jak doszedłeś do tego zestawienia. Zebrałeś osoby które również o tobie pisały i wpisałeś je jako potencjalną mafie. Ciekawa koncepcja.Powinieneś jeszcze dodać parę dentysta i fotograf
, Dentysta i tancerka, dentysta i recepjonistka, dentysta i rzeźbiarz. Widzę, że bardzo starasz się odwrócić uwagę od siebie.
Nie no bardzo prosto wybrałem te osoby: pisałem najpierw o potencjalnej podejrzane siódemce. Później szóste. Ostatnio odpadła z niej Rolniczka i niedawno Strażak. Wcześniej jeszcze Przewodnik.
Została czwórka podejrzanych, gdzie wykluczam jednocześnie Fotografa i Rzeźbiarza razem w mafii z uwagi na ich wzajemnie głosowanie pierwszego dnia.
No i plus ostatnie głosowanie.
To bardzo prosta analiza. Wyłącznie na podstawie dwóch głosowań. Bez czytania ich postów.
Fotografie - to, że zestawiłem Cię z osobami, które podawałeś jako swoje typy tym bardziej potwierdza, że moja analiza nie opiera się na treści podejrzeń i postów. A jedynie z prostego rachunku głosowań i wykluczenia osób, które z Sommelierem uznaliśmy za czyste tj. miastowe (Grabarz, Anubis, Przewodnik, Strażak).
Ostatnio edytowany przez Dentysta (2025-11-03 21:51:38)

Dentysto jesteś ostatnią osobą której bym zaufała ? Chcesz dym?

Dentysto jesteś ostatnią osobą której bym zaufała ? Chcesz dym?
Nikt Ci nie każe mi ufać. Każdy do tej gry dodaje coś od siebie, jeden więcej drugi mniej. Ja nie mam wywalone. Co prawda nie mam tyle czasu, żeby analizować treści postów, ale daję info jakie mamy warianty. Jeśli ktoś zechce to wykorzystać to już jego sprawa.
PS. Oczywiście, że nie powinieneś mi ufać - bo nie masz żadnych podstaw, żeby to robić. Detektyw mnie raczej nie sprawdził, bo zakładam, że by się do mnie wtedy odezwał.

Grabarz napisał/a:Dentysto jesteś ostatnią osobą której bym zaufała ? Chcesz dym?
Nikt Ci nie każe mi ufać. Każdy do tej gry dodaje coś od siebie, jeden więcej drugi mniej. Ja nie mam wywalone. Co prawda nie mam tyle czasu, żeby analizować treści postów, ale daję info jakie mamy warianty. Jeśli ktoś zechce to wykorzystać to już jego sprawa.
PS. Oczywiście, że nie powinieneś mi ufać - bo nie masz żadnych podstaw, żeby to robić. Detektyw mnie raczej nie sprawdził, bo zakładam, że by się do mnie wtedy odezwał.
Robienie wyrzutów sumienia to też jak typowa mafia...
Wiadomość dodana po 01 min 04 s:
Dentysta napisał/a:Grabarz napisał/a:Dentysto jesteś ostatnią osobą której bym zaufała ? Chcesz dym?
PS. Oczywiście, że nie powinieneś mi ufać - bo nie masz żadnych podstaw, żeby to robić. Detektyw mnie raczej nie sprawdził, bo zakładam, że by się do mnie wtedy odezwał.Robienie wyrzutów sumienia to też jak typowa mafia...
Obym się nie mylił