Nazwa forum

Kto wygra miasto czy mafia???

Nie jesteś zalogowany na forum.

#176 2025-11-02 19:55:11

Anubis
Użytkownik
Liczba postów: 14
AndroidChrome 136.0.0.0

Odp: Rozgrywka

Chodź miałem inny typ ale po przeanalizowaniu postów oddaję głos na Panią Rolniczkę.

#177 2025-11-02 20:06:43

Rzeźbiarz
Użytkownik
Liczba postów: 30
AndroidChrome 141.0.0.0

Przepraszam że mnie tak długo nie było, ale miałem dużo na głowie, sprawy rodzinne oraz bardzo dużo zleceń na różne rzeźby. Po analizie myślę że mafią może być recepcjonistka i to na nią oddam głos.

#178 2025-11-02 20:12:03

Strażak
Użytkownik
Liczba postów: 35
AndroidChrome 141.0.0.0

Po ostatniej wypowiedzi rolniczki, myślę że warto oddać głos na Recepcjonistkę i to na nią dziś głosuje

#179 2025-11-02 20:20:18

Rzeźbiarz
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

Myślę że Recepcjonistka za cel obrała sobie przede wszystkim Someliera sugerując się jej postami. I że po prostu chce go pewnie wyeliminować bo prawdopodobnie jest detektywem, który daje dobre tropy.

#180 2025-11-02 20:24:54

Sommelier
Użytkownik
Liczba postów: 67
AndroidChrome 138.0.0.0

Rolniczka napisał/a:

Mgła nie ustępuje od rana. Zasnuła pola, drogi i nasze myśli.
Wszyscy udają spokój, ale w oczach mają lęk. Ktoś tu gra w nieczystą grę, a my jesteśmy tylko pionkami.
Nie wiem, kto z nas ma czyste ręce. Ale wiem, że ten, kto zabił, siedzi teraz gdzieś blisko.
I może nawet się uśmiecha.
Wiadomość dodana po 03 min 12 s:
Zanim zapadnie całkowicie noc, powiedzcie – na kogo w pierwszej kolejności zamierzacie głosować?

Ten post nienajlepiej się zestarzał, ale talentu literackiego Pani Rolniczce nie można odmówić  [dblpt]tak[dblpt]

Nie trzeba być dektektywem, żeby obserwować czyjeś posty i zachowanie i dawać dobre tropy.

Ostatnio edytowany przez Sommelier (2025-11-02 20:31:12)

#181 2025-11-02 20:32:43

Grabarz
Użytkownik
Liczba postów: 26
AndroidChrome 141.0.7390.122

Zmieniam głos na Recepcjonistkę.
Po przeczytaniu posta Rolniczki zaczynam widzieć, że coś tu nie gra. Recepcjonistka zbyt spokojnie prowadzi narrację, jakby chciała trzymać wszystkich w ryzach. Za dużo kontroli, za mało autentyczności.

#182 2025-11-02 20:40:19

Sommelier
Użytkownik
AndroidChrome 138.0.0.0

Głosy miasta się podzielą i wyjdą kwiatki...
Choć moim zdaniem, obie panie R. są w mafii.

#183 2025-11-02 21:05:07

Przewodnik
Użytkownik
Liczba postów: 32
MacintoshUnknown

Może być ciekawie. Przy remisie decyduje mafia.
Powiem szczerze, że Recepcjonistka jest na mojej liście od dawna.
I był też ktoś kto już nie jest. Z głosem poczekam do końca.

Wiadomość dodana po 02 min 37 s:
Tzn najpierw reszta graczy co oddali inne głosy.

#184 2025-11-02 21:14:42

Recepcjonistka
Użytkownik
Liczba postów: 19
AndroidChrome 141.0.0.0

To nie jest kwestia kontroli tylko charakteru. Poza tym nie ma znaczenia co napisze, bo skoro już Sommelier mnie typuje to moje przemyślenia każdy ma gdzieś, bo przecież na pewno jestem w mafii więc ściemniam.
I kolejny błąd Rzeźbiarzu. Nigdy nie planowałam głosować na Sommeliera. Co więcej byłam pierwsza osobą, która uznała Sommeliera za prawdopodobne miasto (odsyłam do postu 26). To że mam jakieś wątpliwości, to mam je do każdego oprócz Grabarza aktualnie. Ale przynajmniej ja staram się sama myśleć. Czy po moim ostatnim poście ktoś popatrzył na posty Tancerki albo Strażaka? Pewnie nie. Mam tylko nadzieję że jak już dziś mnie wyrzucicie i dowiecie sie że byłam w mieście to przeczytacie moje posty jeszcze raz i może wyciągnięcie jakieś wnioski. Wierzę że jest ogromna szansa że miasto wygra ze mną czy też beze mnie.

#185 2025-11-02 22:25:05

Fotograf
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

Wychodzi na to że dzisiaj wyniki mogą być wyrównane. Już się nie mogę ich doczekać. Mam nadzieję że znowu uda nam się trafić i miasto ocaleje. Panie sołtysie prosimy o wyniki.

#186 2025-11-02 22:39:53

mafia
Administrator
Liczba postów: 16
WindowsChrome 142.0.0.0

WYNIKI TRZECIEGO GŁOSOWANIA – KIERBCE DOLNE

Wieczór nad Kierbcami Dolnymi spowił chłodny wiatr, a na placu przed remizą zebrał się tłum mieszkańców. Głosy były podnoszone z wahaniem — każdy bał się, że wskaże niewłaściwą osobę. Gdy sołtys skończył liczyć kartki, zapadła cisza.

Głosowali na Rolniczkę:
Anubis, Dentysta, Fotograf, Recepcjonistka, Sommelier, Tancerka

Głosowali na Recepcjonistkę:
Grabarz, Przewodnik, Rzeźbiarz, Strażak

Rolniczka głosowała na: Dentystę

Wynik głosowania:
Najwięcej głosów otrzymała Rolniczka.
Zgodnie z decyzją mieszkańców – Rolniczka opuszcza Kierbce Dolne.

Kiedy sołtys otworzył kartkę z jej nazwiskiem i przeczytał ostatnie zdanie, z tłumu dobiegły westchnienia i szept:
Rolniczka była członkiem MIASTA.
Wszyscy zamarli – mafia znów ich przechytrzyła.

Ostrzeżenia:
• Fotograf – ostrzeżenie za brak wymaganej liczby postów (zbyt mała aktywność między dniami).

Komunikat sołtysa:
„Ech, Kierbce, dzisiejszy dzień nie przyniósł nam chwały, a tylko żal. Mówiłem już: nie kierujcie się emocjami, tylko rozsądkiem! Mafia tylko czeka, byśmy strzelali we własnych.”

Przypomnienie:
• Mord mafii odbędzie się jutro o 22:00.
• Każdy mieszkaniec ma obowiązek dodać minimum dwa posty do jutra do godziny 22:00.

Noc zbliża się szybko – czy tym razem czujność mieszkańców uchroni Kierbce Dolne przed kolejnym ciosem?

#187 2025-11-02 22:44:32

Strażak
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

Tak jak myślałem... Szkoda że mało kto posłuchał

#188 2025-11-02 22:45:26

Rzeźbiarz
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

O kurczę Rolniczka faktycznie nie kłamała że jest z miasta, ale ja mówiłem że lepiej głosować na Recepcjonistkę.

#189 2025-11-02 22:50:29

Grabarz
Użytkownik
Liczba postów: 26
AndroidChrome 141.0.7390.122

Trzeba naprawdę dokładnie analizować wiadomości ,  czytać je po dwa, trzy razy, zanim podejmie się decyzję. Ja też w ostatniej chwili zmieniłem swoją, właśnie po dokładniejszej analizie.

#190 2025-11-02 22:53:54

Sommelier
Użytkownik
AndroidChrome 138.0.0.0

S h o c k
Szkoda, że tak wyszło. Poszarpiemy się dzień dłużej. I szkoda, że Rolniczka odmówiła współpracy, jak jeszcze nie było za późno.
Recepcjonistka, szykuj się.

Wiadomość dodana po 01 min 12 s:
Tancerka będzie na deser.

#191 2025-11-02 22:57:29

Fotograf
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

Szkoda rolniczki, miałam nadzieję że miasto dotrwa do końca w pełnym składzie. Wychodzi na to, że następna w kolejce będzie recepcjonistka chyba, że coś się jeszcze zmieni przez najbliższe dwa dni. Jak los pokazuje zdanie można zmienić nawet w ciągu ostatniej godziny, niestety nie każdy ma możliwość śledzenia forum na bieżąco. Recepcjonistko, jeśli naprawdę jesteś z miasta to lepiej żebyś miała za tym jakieś mocne argumenty, albo znalazła prawdziwego mafioza.

#192 2025-11-02 23:57:52

Sommelier
Użytkownik
AndroidChrome 138.0.0.0

Sommelier napisał/a:

Tancerka to dobra kandydatka na cichą mafię. Roztańczona, zabiegana, wpada wyrobić normę postów, rzucić jakieś ogólniki, że dentysta mafia za całokształt i zniknąć we mgle. Głosowała na mnie mimochodem i ciągle 0 konkretów.

Do tego dziś elegancko poszczuła na Rolniczkę.

Jak to Dentysta lub Fotograf to ma Oscara.

#193 2025-11-03 00:35:10

Tancerka
Użytkownik
Liczba postów: 27
MacintoshSafari 604.1

Sommelierze Ty to widzę nie możesz się zdecydować raz mnie chwalisz i mówisz, że odpuszczasz i przypomnę gdzie sam podejrzewałeś rolniczke i nawet po jej poście uważałeś, że „obie R są w mafii”, a gdy ona niestety się okazała z miasta to już jestem zła? Miasto teraz będzie szło na recepcjonistkę, więc odrazu mówię, że jak nic się nie zmieni to współpracuję razem z nimi i oddam głos nią nią, aby tym razem miasto się tak nie podzieliło i wywaliło mafie. Jak mnie będziecie chcieli wyrzucić to trudno, przynajmniej dowiecie się, że jestem z miasta i nie będę musiała udowadniać.

#194 2025-11-03 01:28:45

Sommelier
Użytkownik
AndroidChrome 138.0.0.0

Podpięłaś się do mojego typu, bo było Ci to na rękę i to uśpiło moją czujność. Rolniczka grała jak mafia i nie chciała współpracować z miastowymi + głosowała na Grabarza + napuszczała na Dentystę, podobnie jak Recepcjonistka, więc uznałem że grają w jedynej drużynie.

Mój post #169 - proponuję oddać głos na jedną z R. Post #170 - Tancerka od razu deklaruje głos na Rolniczkę. Od tego się zaczęło, potem część miasta zmieniła głosy.

Co się odwlecze...

Ostatnio edytowany przez Sommelier (2025-11-03 01:33:37)

#195 2025-11-03 10:33:35

Recepcjonistka
Użytkownik
Liczba postów: 19
AndroidChrome 141.0.0.0

Przepraszam Cię Rolniczko za mój głos. Zrobiłam to tak naprawdę żeby chociaż spróbować dać sobie szanse. Nie sądziłam że przeżyje to głosowanie. Nigdy nie byłaś w czołówce moich podejrzanych ale moje życie wisiało na włosku. Widziałam że jak ja odpadnę to odpadnie miasto, w Twoim przypadku istniała  szansa ze odpadnie mafia.

A teraz trzeba działać dalej i udowodnić Wam że nie jestem mafią.
Pisałam już wcześniej o Strażaku i Tancerce. Nie wiem czy sie zgadzacie ze mną ale liczę że chociaż to przemyśleliście i widzicie to o czym pisałam.

Teraz chciałabym jeszcze odnieść sie do Rzeżbiarza. Na początku sie nie wychylał. Był ale jakby go nie było. Potem jak zrobiła sie nagonka na Juhasa to dopytywał czy jesteśmy pewni że Juhas jest w mafii, bo niby byl ciekawy opini. Moim zdaniem badał teren czy da radę go uratować czy trzeba go poświęcić. Później jak Sommelier zaczął mnie atakować (post 125) to Rzeźbiarz nagle stwierdził że jestem podejrzana ale bez argumentow (post 128). Czy to nie podpinka żeby potem wytłumaczyć sie z glosu na czlonka miasta? Potem w poscie 136 mówi że Sommelier moze byc w mafii a chwilę później w poscie 179 oskarża mnie ze wzielam na cel Sommeliera co nigdy nie mialo miejsca. Ale nawet gdyby miało to sam wcześniej to sugerował. Jego osoba jest dla mnie mega podejrzana. W zależności jak wiatr wieje tak zmieniają sie jego pomysły. A po odpadnięciu Rolniczki nagle pisze ze przecież mówił żeby głosować na Recepcjonistke. Przecież to nie Ty to sugerowałeś. Ty tylko podpinałeś sie pod typ na mnie. Ale w sumie pewnie Ci było wszystko jedno, czy wylece ja czy ona bo tak czy inaczej odpadnie miasto.

Sommelierze pisałeś ze dentysta to na pewno miasto. A teraz nagle wyskakujesz z Oskarem jeśli jednak jest mafią. Czyli nie masz żadnej pewności. Chciałabym tak umieć żeby przypuszczenia przedstawiać jako pewność.

#196 2025-11-03 12:34:31

Strażak
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

Recepcjonistka napisał/a:

Przepraszam Cię Rolniczko za mój głos. Zrobiłam to tak naprawdę żeby chociaż spróbować dać sobie szanse. Nie sądziłam że przeżyje to głosowanie. Nigdy nie byłaś w czołówce moich podejrzanych ale moje życie wisiało na włosku. Widziałam że jak ja odpadnę to odpadnie miasto, w Twoim przypadku istniała  szansa ze odpadnie mafia.

A teraz trzeba działać dalej i udowodnić Wam że nie jestem mafią.
Pisałam już wcześniej o Strażaku i Tancerce. Nie wiem czy sie zgadzacie ze mną ale liczę że chociaż to przemyśleliście i widzicie to o czym pisałam.

Teraz chciałabym jeszcze odnieść sie do Rzeżbiarza. Na początku sie nie wychylał. Był ale jakby go nie było. Potem jak zrobiła sie nagonka na Juhasa to dopytywał czy jesteśmy pewni że Juhas jest w mafii, bo niby byl ciekawy opini. Moim zdaniem badał teren czy da radę go uratować czy trzeba go poświęcić. Później jak Sommelier zaczął mnie atakować (post 125) to Rzeźbiarz nagle stwierdził że jestem podejrzana ale bez argumentow (post 128). Czy to nie podpinka żeby potem wytłumaczyć sie z glosu na czlonka miasta? Potem w poscie 136 mówi że Sommelier moze byc w mafii a chwilę później w poscie 179 oskarża mnie ze wzielam na cel Sommeliera co nigdy nie mialo miejsca. Ale nawet gdyby miało to sam wcześniej to sugerował. Jego osoba jest dla mnie mega podejrzana. W zależności jak wiatr wieje tak zmieniają sie jego pomysły. A po odpadnięciu Rolniczki nagle pisze ze przecież mówił żeby głosować na Recepcjonistke. Przecież to nie Ty to sugerowałeś. Ty tylko podpinałeś sie pod typ na mnie. Ale w sumie pewnie Ci było wszystko jedno, czy wylece ja czy ona bo tak czy inaczej odpadnie miasto.

Sommelierze pisałeś ze dentysta to na pewno miasto. A teraz nagle wyskakujesz z Oskarem jeśli jednak jest mafią. Czyli nie masz żadnej pewności. Chciałabym tak umieć żeby przypuszczenia przedstawiać jako pewność.

Już się nie tłumacz, idziesz w następnym głosowaniu....

#197 2025-11-03 12:51:14

Sommelier
Użytkownik
AndroidChrome 138.0.0.0

Recepcjonistka napisał/a:

Chytra lisico, gdzie niby tak pisałem? Dałem mu kredyt zaufania 51/49, bo wiele razy wypowiadał się z sensem w interesie miasta. Zresztą, nawet jakby tak było, to nie bierz wszystkiego co piszą na forum tak literalnie. Czasem się coś mówi,żeby kogoś sprowokować do odkrycia, sprawdzić atrakcję. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. Śledząc wasze interakcje założyłem, że razem z Dentystą w mafii nie siedzicie. Tancerka pasuje do tej układanki.

#198 2025-11-03 13:11:45

Przewodnik
Użytkownik
Liczba postów: 32
MacintoshUnknown

Przykro mi z powodu Rolniczki. Pewnie nawet
Testamentu nie napisze, co się jej nie dziwię.
Pytanie do znających regulamin:
Gdyby byl remis 5:5 czy Rolniczka decydowałaby
miedzy sobą a Recepcjonistka czy nie i decydowałaby
mafia?

Wiadomość dodana po 02 min 04 s:
Kiedyś była podobna sytuacja i ten z dogrywki co decydowałby między sobą
a kimś honorowo zrzekł się głosu.

#199 2025-11-03 13:21:13

Tancerka
Użytkownik
Liczba postów: 27
MacintoshSafari 604.1

To prawda po Twoim napisaniu sommelierze o rolniczce postanowiłam sprawdzić jej posty i moje wnioski zobaczyliście. Na początku podejrzewałam fotografkę, potem dentystę, a, że zarzuciłeś temat dwóch R to postanowiłam sprawdzić ze względu na Twoje dobre typowanie. Przecież nie pisałam bez wyjaśnień, że też uważam rolniczke za mafię bo tak. Okazało się to błędne niestety. Ja wiem, że jestem miastową i Wy to zobaczycie po ewentualnym wygłosowaniu mnie. Fakt nie jestem dobra w rozpracowywanie takie dokładne mafii, ale napewno sama nie jestem z niej.

#200 2025-11-03 13:35:29

Sommelier
Użytkownik
AndroidChrome 138.0.0.0

Na recepcji dzwonek dzwoni
Mafia kozik ściska w dłoni
W ostrym świetle klinga błyska
Oto jest Recepcjonistka

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot