Nazwa forum

Kto wygra miasto czy mafia???

Nie jesteś zalogowany na forum.

#151 2025-11-01 21:56:43

Anubis
Użytkownik
Liczba postów: 14
AndroidChrome 136.0.0.0

Odp: Rozgrywka

Dowody na niewinność Dentysty- sugerowałem oddać głos na Juhasa chodź sam nie głosowałem z przyczyn daleko dla innych i wobec innych nie mających znaczenia oddał właśnie na niego. I co . Sprawdziło się Juhas był w mafii. Przecież nie oddał by głosu na kumpla by go utopić.  Po za tym ma dobrego czuja do mojej osoby. Wiem że niektórym wyda się to podejrzane trzymanie z Dentystą ale pomyślcie pozostało dwóch mafizów wyeliminowanie nas - to koniec, a więc skupmy się na twardziela h z mafii których oczywiście nie znamy. Ja sugeruję że tym z mafii może być ktoś kto mówi o niezłym towarzystwie w którym się znalazł. Tylko no właśnie co to za towarzystwo miatowi czy mafia.

#152 2025-11-01 22:05:11

Sommelier
Użytkownik
Liczba postów: 67
AndroidChrome 138.0.0.0

Myślałem, że niewiele już mnie tu zaskoczy [dblpt]zdziwiony[dblpt]

#153 2025-11-01 22:15:43

Anubis
Użytkownik
AndroidChrome 136.0.0.0

Dowody na niewinność Dentysty- sugerowałem oddać głos na Juhasa chodź sam nie głosowałem z przyczyn daleko dla innych i wobec innych nie mających znaczenia oddał właśnie na niego. I co . Sprawdziło się Juhas był w mafii. Przecież nie oddał by głosu na kumpla by go utopić.  Po za tym ma dobrego czuja do mojej osoby. Wiem że niektórym wyda się to podejrzane trzymanie z Dentystą ale pomyślcie pozostało dwóch mafizów wyeliminowanie nas - to koniec, a więc skupmy się na twardziela h z mafii których oczywiście nie znamy. Ja sugeruję że tym z mafii może być ktoś kto mówi o niezłym towarzystwie w którym się znalazł. Tylko no właśnie co to za towarzystwo miatowi czy mafia.

Wiadomość dodana po 02 min 07 s:
Oj tam oj tam.

#154 2025-11-01 22:20:03

Tancerka
Użytkownik
Liczba postów: 27
MacintoshSafari 604.1

Kolejna dobra informacja dla miasta, mafii na szczęście coś słabo idzie w tej rozgrywce. Nie rozumiem jedynie tłumaczenia Anubisa. Każdy zagłosował na Juhasa czyli również Mafia więc dali swojego na utopienie. Chyba, że nie załapałam o co chodzi.

#155 2025-11-01 22:24:52

Strażak
Użytkownik
Liczba postów: 35
AndroidChrome 141.0.0.0

Brawo ksiądz oby tak dalej to prawie w pełnym składzie skończymy, poza tymi którzy nie powinni tu by być...

#156 2025-11-01 23:14:30

Anubis
Użytkownik
AndroidChrome 136.0.0.0

Juhas padł ofiarą swoich by odciągnąć od pozostałych uwagę dlatego tak głosowali. A dlaczego pozostali głosowali na Juhasa. ? Obecnie we wpisach pojawia się w sposób powtarzający u wielu z nas jedna i ta sama osoba. Może to trafne spostrzeżenie.

#157 2025-11-02 00:57:17

Grabarz
Użytkownik
Liczba postów: 26
AndroidChrome 141.0.7390.122

Cyry się dzieje nikt się do mnie nie odezwał, do tej gry biorą mech i błoto tak jak do straży... Chociaż czasem ludzie dobrze się modlą

#158 2025-11-02 00:58:51

Strażak
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

To dzis na kogo głosujem, ja w pracy nie ma czasu na rozkminy... Z głosem czekam do końca

Wiadomość dodana po 01 min 02 s:
Dymy dymy dymy

#159 2025-11-02 06:10:13

Sommelier
Użytkownik
AndroidChrome 138.0.0.0

Grabarz napisał/a:

Cyry się dzieje nikt się do mnie nie odezwał, do tej gry biorą mech i błoto tak jak do straży... Chociaż czasem ludzie dobrze się modlą

[dblpt]applause[dblpt]

#160 2025-11-02 09:34:40

Rolniczka
Użytkownik
Liczba postów: 8
WindowsFirefox 144.0

Mgła się przerzedziła, a nam choć raz się odetchnąć udało — dzięki Księdzu za czujność. Dobra wiadomość na noc jak ta to prawdziwy skarb, nie ma co ukrywać.

Ale dwa słowa do rzeczy, bo tu już znowu zaczyna śmierdzieć pod ławkami.
Dentysto — prośba, żeby Grabarz „napisał w imieniu Księdza” brzmi mi tak, jakbyś chciał mieć gwarancję na talerzu, a nie zostawić sprawie trochę tajemnicy. Po co ci to? Jeżeli Ksiądz ma komuś pomagać, to nie potrzeba pośredników, tylko uczciwego sygnału. Twoje wcześniejsze ruchy (głos na Misjonarkę, potem wycofka, teraz ta prośba) układają mi się w obrazek kogoś, kto albo przesadnie chce sterować, albo próbuje kierować naszą uwagą tam, gdzie mu wygodniej.
Nie krzyczę „mafiozo!”, ale mówię wprost — patrzę na Ciebie teraz ostrożniej, Dentysto, i jeśli nie pojawi sensowne wytłumaczenie, to Twój ruch będzie miał znaczenie przy następnym głosowaniu.

#161 2025-11-02 11:40:46

Przewodnik
Użytkownik
Liczba postów: 32
MacintoshUnknown

Idzie nam tak dobrze, że tak bardzo szkoda byłoby to popsuć.
Mafia współpracuje dalej choć w okrojonym składzie a u nas współpraca kuleje.
Zakładając, że Okulista miał rolę to i tak oprócz Barmana trzech funkcyjnych jest
w grze. Gdyby każdy się do Grabarza odezwał na pewno, by to ułatwiło drogę
do zwycięstwa i zminimalizowało ryzyko, że wyrzucimy niewinną osobę.
Mafia może się podszyć, ale nie wie kto jest kim , więc byłoby to dość ryzykowne
i mało prawdopodobne, by udało im się bezkarnie.

#162 2025-11-02 12:09:43

Recepcjonistka
Użytkownik
Liczba postów: 19
AndroidChrome 141.0.0.0

Brawo. Mamy ksiedza na medal [dblpt]) oby tak dalej. Jeszcze 2 głosowania i jedna skuteczna modlitwa i wygramy!

Sommelierze taki jesteś aktywny i tak analizujesz forum a nie zauważyłeś postu 131 w którym odniosłam sie do Twoich pytań i wątpliwości.

#163 2025-11-02 12:20:55

Dentysta
Użytkownik
Liczba postów: 49
AndroidChrome 141.0.0.0

Przewodnik napisał/a:

Idzie nam tak dobrze, że tak bardzo szkoda byłoby to popsuć.
Mafia współpracuje dalej choć w okrojonym składzie a u nas współpraca kuleje.
Zakładając, że Okulista miał rolę to i tak oprócz Barmana trzech funkcyjnych jest
w grze. Gdyby każdy się do Grabarza odezwał na pewno, by to ułatwiło drogę
do zwycięstwa i zminimalizowało ryzyko, że wyrzucimy niewinną osobę.
Mafia może się podszyć, ale nie wie kto jest kim , więc byłoby to dość ryzykowne
i mało prawdopodobne, by udało im się bezkarnie.

Przewodniku - gratuluję. Dołączasz u mnie do listy pewnych miastowych. Jestem przekonany na 100%, że mafiozo nie napisałby takiej wiadomości jak Ty.

Grono podejrzanych się zawęziło:
Recepcjonistka, Rolniczka, Tancerka, Strażak, Rzeźbiarz, Fotograf.

Dla funkcyjnych, którzy nie odezwali się do Grabarza - pod jego nazwą konta jest odnośnik "Wiadomości" - trzeba to w kliknąć i przekieruje do wysłania wiadomości prywatnej.

Wiadomość dodana po 09 min 48 s:

Rolniczka napisał/a:

Mgła się przerzedziła, a nam choć raz się odetchnąć udało — dzięki Księdzu za czujność. Dobra wiadomość na noc jak ta to prawdziwy skarb, nie ma co ukrywać.

Ale dwa słowa do rzeczy, bo tu już znowu zaczyna śmierdzieć pod ławkami.
Dentysto — prośba, żeby Grabarz „napisał w imieniu Księdza” brzmi mi tak, jakbyś chciał mieć gwarancję na talerzu, a nie zostawić sprawie trochę tajemnicy. Po co ci to? Jeżeli Ksiądz ma komuś pomagać, to nie potrzeba pośredników, tylko uczciwego sygnału. Twoje wcześniejsze ruchy (głos na Misjonarkę, potem wycofka, teraz ta prośba) układają mi się w obrazek kogoś, kto albo przesadnie chce sterować, albo próbuje kierować naszą uwagą tam, gdzie mu wygodniej.
Nie krzyczę „mafiozo!”, ale mówię wprost — patrzę na Ciebie teraz ostrożniej, Dentysto, i jeśli nie pojawi sensowne wytłumaczenie, to Twój ruch będzie miał znaczenie przy następnym głosowaniu.

To chyba proste, że lepiej żeby Ksiądz się sam osobiście nie ujawniał? A chyba wszystkim nam zależy, żeby wiedzieć kto jest czysty i ograniczać pole do wyboru?

AA rozumiem, że Tobie nie jest na rękę, że próbuje zjednoczyć miasto i uformować podziemie miastowe kierowane przez Grabarza?

Ostatnio edytowany przez Dentysta (2025-11-02 12:22:01)

#164 2025-11-02 12:47:33

Sommelier
Użytkownik
AndroidChrome 138.0.0.0

Po zachowaniu niektórych mój zapał do gry się wypalił  [sred]) Szkoda, że nie jest jak media markt.

Dentysta z sensem się wypowiada, a 2-3 osoby dalej na niego robią nagonkę.

W katakumbach u Grabarza hula halny.

Na podstawie ich wszystkich wypowiedzi uważam, że Przewodnik i Dentysta są miastowi. Tancerka napisała coś, co daje cień szansy, że jest z nami. Reszta nie rozumie tej gry albo ma wyjebongo lub celowo się nie angażuje, bo ma w tym interes.

Moim zdaniem w mafii jest brygada RR (Rolniczka i Recepcjonistka). Argumenty pisałem wcześniej, kto chce, poczyta. Innym już nic nie pomoże.
Cyrk na resorach.

Jak myślących jest więcej, to wygramy. Jak jesteśmy w opozycji, to marny nasz los, ale przynajmniej damy z siebie wszystko.

Ostatnio edytowany przez Sommelier (2025-11-02 12:51:37)

#165 2025-11-02 13:33:29

Tancerka
Użytkownik
MacintoshSafari 604.1

Mieszkańcy mam nadzieję, że niedługo mi zaufacie, trochę kuleje jeśli chodzi o rozkminianie graczy i kto rzeczywiście może być z mafii. Ufam za to sommelierowi i również jego analiza ma sens i jeśli on ufa Dentyście, to ja też nie widzę powodu, żeby się z tym kłócić.
Jeśli chodzi o typ na mafie to stawiam na rolniczke jej wcześniejsze wpisy często wyglądały jak przemycanie lekkiego wybielania innych. Zwróćcie uwagę, że w momentach, gdy pojawiały się konkretne zarzuty wobec Juhasa albo Recepcjonistki, Rolniczka była raczej stonowana, próbowała łagodzić napięcie, zamiast dopytywać. Miasto szuka winnych a mafia chce uciszyć temat. Rowniez jej ton i sposób pisania po głosowaniu wyglądały jak typowe zabezpieczanie tyłów. Nie broniła nikogo wprost i też nie atakowała nikogo wprost.

#166 2025-11-02 13:47:33

Fotograf
Użytkownik
Liczba postów: 30
AndroidChrome 141.0.0.0

Miasto króluje, księdzu dziękuję. Dzięki niemu mogę spać spokojnie. Sądzę, że rozgrywka już przesadzona i miasto wygra a kto wie, być może nawet w pełnym składzie, jeśli dzisiaj uda nam się wyeliminować kogoś mafii. Ja sądzę że funkcyjni z grabarzem już współpracują i jest to efekt i wspólnej pracy, jeśli nie to byłoby to dziwne bo skoro są wśród nas pewniacy którzy w mafii nie są to sztamę razem trzymać powinni, żeby nikt z nas nie ucierpiał. Nie ukrywam że chciałabym dożyć do końca i zobaczyć jak rozgrywka się potoczy i kto faktycznie jest w mafii.

Wiadomość dodana po 14 min 09 s:
Wiemy że grabaż w mafii na pewno nie jest, Sommeliera, Anubisa też raczej uważam za niewinnych. Chociaż w przypadku Sommeliera i tak nutka niepewności zostaje. Jeśli okaże się, że on jest w mafii, to możemy przegrać. Podejrzewałam wcześniej dentystę, ale po ostatnich wpisach mam wątpliwości. Przypuszczam, że mógł zostać sprawdzony, dlatego został oczyszczony. Zostaje strażak, rzeźbiarz, tancerka, recepcjonistka, rolniczka, przewodnik. Z tego zespołu chyba najbardziej obstawiałabym rolniczkę. Ma małą liczbę postów, więc albo nie ma czasu albo jest to strategia mafii, żeby jedno z nich było mało aktywne i nie rzucało się w oczy.

#167 2025-11-02 15:53:19

Dentysta
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

Ja dziś postawię na Recepcjonistkę lub Rolniczkę. Ta druga ostatnio wysunęła się na prowadzenie po swoich dziwnych teoriach, więc pomimo tego, że Recepcjonistka jest u mnie od początku na celowniku to zostawię ją chyba na deser.

#168 2025-11-02 15:56:52

Recepcjonistka
Użytkownik
Liczba postów: 19
AndroidChrome 141.0.0.0

Mam nadzieję, że Somellier jest sprawdzony przez detektywa. Bo jeśli mu wszyscy ufają tylko po błyskotliwych postach a okazałby się z mafii to byłby przekręt stulecia. Myślę że prawdopodobieństwo jest małe, ale ja nie mam podstaw żeby odrzucić taką możliwość.

Polecam lekturę postów strażaka. Po somelierze to drugi najbardziej aktywny ilościowo gracz -16 postów. Każdy post to jedno zdanie. Jedynie w poście 113 wspomina Anubisa. W żadnym innym nie przedstawia żadnych podejrzeń. Albo totalnie nie umie nic sam wywnioskować albo za wszelką cenę chce udawać aktywnego miastowego jednoczesnie nic nie wnosząc do gry żeby nikomu nie podpaść.

Druga osoba to Tancerka, która sporo pisze. Ale są to ogólniki w stylu super że wygrywamy albo podaje swoje typy, ale to są zawsze typy które podał już ktoś wcześniej. Nigdy jako pierwsza nikogo nie wskazała i tylko przyklaskuje większości.

#169 2025-11-02 16:06:44

Sommelier
Użytkownik
AndroidChrome 138.0.0.0

Tancerko, brawo za myślenie. Na tą chwilę znikasz z mojej listy podejrzanych.

W mieście prawie każdy sobie jest sterem, żaglem i okrętem. To cud, że mamy takie wyniki. Jak w postach nie ma drugiego dna i jakiegoś dobrego aktora, to jesteśmy blisko rozwiązania.

Proponuję dziś oddać głos na jedną z dam R&R. Dają się lubić, ale gra ma swoje okrutne zasady.

#170 2025-11-02 17:20:45

Tancerka
Użytkownik
MacintoshSafari 604.1

Dzięki sommelierze, jestem za, dziś głosuje na rolniczke.

#171 2025-11-02 17:42:00

Strażak
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

Recepcjonistka napisał/a:

Mam nadzieję, że Somellier jest sprawdzony przez detektywa. Bo jeśli mu wszyscy ufają tylko po błyskotliwych postach a okazałby się z mafii to byłby przekręt stulecia. Myślę że prawdopodobieństwo jest małe, ale ja nie mam podstaw żeby odrzucić taką możliwość.

Polecam lekturę postów strażaka. Po somelierze to drugi najbardziej aktywny ilościowo gracz -16 postów. Każdy post to jedno zdanie. Jedynie w poście 113 wspomina Anubisa. W żadnym innym nie przedstawia żadnych podejrzeń. Albo totalnie nie umie nic sam wywnioskować albo za wszelką cenę chce udawać aktywnego miastowego jednoczesnie nic nie wnosząc do gry żeby nikomu nie podpaść.

Druga osoba to Tancerka, która sporo pisze. Ale są to ogólniki w stylu super że wygrywamy albo podaje swoje typy, ale to są zawsze typy które podał już ktoś wcześniej. Nigdy jako pierwsza nikogo nie wskazała i tylko przyklaskuje większości.

A co tu więcej pisać, póki co człowiek radosny bo kolejna szansa na wyeliminowanie mafii. Nie wszystkie rzeczy pisze się na forum są jeszcze inne funkcje na prowadzenie konwersacji PV. Obserwuje, analizuje, wypatruje. Adijos

#172 2025-11-02 18:30:49

Dentysta
Użytkownik
AndroidChrome 141.0.0.0

Głos na Rolniczkę.

#173 2025-11-02 19:02:00

Grabarz
Użytkownik
Liczba postów: 26
AndroidChrome 141.0.7390.122

Głosuję na Rolniczkę.
Im dłużej czytam jej posty, tym bardziej coś mi tu nie pasuje. Niby aktywna, ale jej wypowiedzi często krążą wokół oczywistości i nie wnoszą nic nowego. Mam wrażenie, że stara się pozostać w cieniu, jednocześnie wyglądając na pomocną. Dla mnie to zbyt wygodna pozycja,  zobaczymy co wyjdzie po głosowaniu.

#174 2025-11-02 19:26:59

Anubis
Użytkownik
AndroidChrome 136.0.0.0

W sumie to miałam inny typ ale po przeczytaniu tylu postów utwierdziłem się w przekonaniu że zagłosuje i ja na Panią R.

#175 2025-11-02 19:52:47

Rolniczka
Użytkownik
Liczba postów: 8
WindowsFirefox 144.0

Widzę, że dzisiaj wszyscy nagle odkryli we mnie idealną kandydatkę do wywalenia.
Spoko, przyjmuję to na klatę — ale wieczorem czekam na przeprosiny, bo gdy zobaczycie, że jestem jednak w MIEŚCIE, to dopiero będziecie się drapać po głowach.

A teraz konkrety:

Głosuję na Dentystę.
Dlaczego?
Bo jako JEDYNY wygląda na to, że próbował na siłę budować narrację o wspólnym froncie, a sam wcześniej głosował na Misjonarkę – a tam była mafia. Znikąd nie było logicznego uzasadnienia jego ruchów, tylko ciągłe sterowanie innymi i ustawianie „pewniaków”. To jest o wiele bardziej podejrzane niż mój rzekomy „stonowany ton”.

I jeszcze jedno:

To zabawne, że Sommelier typuje mnie na mafie, ale nawet nie zauważa, że inni tylko powtarzają jego zdanie jak echo. To akurat dla mafii idealny scenariusz — podpiąć się pod jedną osobę i mieć spokój. Sommelier również głosował na Misjonarkę.

Nie będę się już rozwodzić.
Nie jestem w mafii, jestem miasto.
Głosując dzisiaj na mnie stracicie jedną ze swoich.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
teamsg - shadowlife - krolestwoczermnej - muzyczni - clashwsparcie