Kto wygra miasto czy mafia???
Nie jesteś zalogowany na forum.

Niemiało powiem że mam duży znak zapytania przy Grabarzu. Najpierw pisze "Ktoś z nas klamie". Co masz na myśli piszac "nas". Siebie i innych mafiozów? Bo miasto nie kłamie. A potem pisze o przypadkowym głosowaniu korzystnym dla mafii. Przypadkowe raczej nie jest korzystne dla mafii bo nie mogą obmyślić strategii głosowania. Wygląda to tak jakbyś chciał wyciągnąć typy od innych.
Dentysto, piszesz "mamy zagwostke". Wy, czyli kto? Mafia? To mi pasuje do wpisu Grabarza.
No i nasi nieudzielajacy sie zawodnicy. To zawsze znak zapytania.
Pomimo że Sommelier nie podał typów to rozumiem jego spojrzenie że nie chce nikogo spłoszyć i na razie sprawia dla mnie najlepsze wrażenie. Choć trochę trwało zanim sie odezwał.

Intuicja nalezy się kierować albo poszlakami. Słowa mogą świadczyć o winie.

Chyba trzeba się dziś kierować intuicyjnie... Domyślam się że część głosów będzie rozbita mam nadzieję że pierwszy poleci mafiozo, wg mnie grabarz pozostaje czysty nie to że go bronie czy mam dowody- przeniesienie głosowania na drugi dzień by mieć więcej info faktycznie wpływa na korzyść miasta... Choć przez ten czas nikt nie dał konkretu
Ostatnio edytowany przez Strażak (2025-10-30 17:51:21)

Może głosowanie trochę rozrusza atmosferę...
2 posty były wyjątkowo miałkie moim zdaniem, typu: olaboga, co to się stało, marny masz los, co teraz będzie, trzeba się modlić/zjednoczyć, bo nas wykończą, trelemorele. Misjonarka i Fotograf. Tam dziś upatruję mafii. Może to nie są mocne argumenty, ale zawsze jakiś punkt zaczepienia. Ja dziś stawiam na 1 myśl.
A owiec się nie wpedza na halę w październiku, tylko sprowadza... Taka mała nieścisłość.
Okulista i Rolniczka nie dotarli, jak 'dobrze' pójdzie, to kilkoro zawodników odpadnie za brak aktywności i ew. głosu. Z drugiej strony trochę szkoda, przyjemniej jest szukać mafii z większego grona podejrzanych.
Recepcjonistka dobrze mówi, chyba tam jakieś wino jest polewane spod lady ?

Jo tu żodnych konkretōw niy widza, i co teroz poradzić?
Owca niy sprzedano, żodyn nawet niy chciał obejrzeć

Mega mnie ciekawi jak zagłosujeta ![[dblpt]cool[dblpt]](http://www.mafia.4ra.pl/upload/4ra_pl/mafia/smilies/[dblpt]cool[dblpt].png)

Sommelier, rzucos pierwse podejrzynia, a jak trafis jak trza i wyśledzis ta mafiję, to owce dostanies ode mnie za friko, jakbyś od rodziynej dostol
Wiadomość dodana po 03 min 50 s:
Bo jo, widzicie, w strachu zyje. Z chałpy ni ma jak wyjść, do sklepu niy chodze, bo sie boje. Suchy chlyb ino jem, jak ten dziod po kolyndzie

Wszyscy się boimy, Juhasie, ja całą poprzednią noc nie spałem ze zdenerwowania. Dopiero nad ranem poszedłem spać i zacząłem coś strugać. Miał wyjść koń a wyszła jakaś dziwna postać, ręce mi się tak trzęsły jak nigdy dotąd. Dziś na pewno nie usnę, gdy wiem że gdzieś czyha na mnie mafia gotowa mnie zabić.
Ostatnio edytowany przez Rzeźbiarz (2025-10-30 18:40:59)

Co.u was jak wam mija wieczór? Wydarzyło się dzisiaj w mieście coś ciekawego? U mnie raczej spokojnie, robiłam dzisiaj dwa zdjęcia do paszportu, może ktoś z nich jest zamieszany i chce uciec, ale nie sprawiało wrażenia zdenerwowanych czy podejrzanych.

Fotograf, nic nie rozumiem z ostatniego zdania. Możesz jaśniej?
Rzeźbiarzu, oni swoich nie ruszają.

Nie bałbym się jakbym z nimi był, Sommelierze.

Witajcie, napad kurzej ślepoty zasypał mnie obowiązkami ?
Sytuacja opanowana.

Mgła nie ustępuje od rana. Zasnuła pola, drogi i nasze myśli.
Wszyscy udają spokój, ale w oczach mają lęk. Ktoś tu gra w nieczystą grę, a my jesteśmy tylko pionkami.
Nie wiem, kto z nas ma czyste ręce. Ale wiem, że ten, kto zabił, siedzi teraz gdzieś blisko.
I może nawet się uśmiecha.
Wiadomość dodana po 03 min 12 s:
Zanim zapadnie całkowicie noc, powiedzcie – na kogo w pierwszej kolejności zamierzacie głosować?

Witamy zbłąkanych wędrowców .
Ja oddałem głos na jednego z nich.
Wiadomość dodana po 01 min 15 s:
Założyłem, że odpadną i tak za upomnienia. Jeszcze mogę zmienić głos,
o ile jest na to czas.

?️ PODSUMOWANIE PIERWSZEGO GŁOSOWANIA – KIERBCE DOLNE ?️
Czwartek, godz. 18 +-20 – z lekkim opóźnieniem przez problemy na łączach…
W Kierbcach Dolnych dziś aż świszczało od szeptów i nerwowych spojrzeń.
Nowy Sołtys uspokajał przez megafon, że „to nie sabotaż, ino piorun walnął w transformator przy mleczarni”, dlatego wyniki głosowania pojawiają się z opóźnieniem.
Na szczęście wiejskie głośniki zadziałały i mieszkańcy poznali decyzję społeczności.
Oto pełne zestawienie głosów:
• Anubis → Juhas
• Recepcjonistka → Dentysta
• Sommelier → Misjonarka
• Rzeźbiarz → Fotograf
• Fotograf → Rzeźbiarz
• Juhas → Misjonarka
• Strażak → Anubis
• Dentysta → Misjonarka
• Przewodnik → Okulista
• Grabarz → Anubis
• Tancerka → Sommelier
• Okulista → Recepcjonistka
• Rolniczka → Grabarz
---
? Wynik głosowania:
Misjonarka – 3 głosy (Sommelier, Juhas, Dentysta)
Anubis – 2 głosy (Strażak, Grabarz)
Rzeźbiarz – 1 głos (Fotograf)
Fotograf – 1 głos (Rzeźbiarz)
Sommelier – 1 głos (Tancerka)
Juhas – 1 głos (Anubis)
Dentysta – 1 głos (Recepcjonistka)
Okulista – 1 głos (Przewodnik)
Recepcjonistka – 1 głos (Okulista)
Grabarz – 1 głos (Rolniczka)
Nie oddał głosu:
Misjonarka
---
⚠️ Ostrzeżenia:
Za brak wymaganej liczby postów w tej rundzie ostrzeżenia otrzymują:
• Okulista
• Rolniczka
Pamiętajcie — dwa ostrzeżenia oznaczają koniec gry dla danego gracza.
---
? Wynik głosowania:
Zdecydowaną wolą mieszkańców Kierbc Dolnych głosami większości z gry odpada Misjonarka.
Po ogłoszeniu wyników, wieś zamarła — a kiedy przeszukano jej domek przy lesie, znaleziono tajemnicze notatki i szyfrowane wiadomości...
Misjonarka należała do mafii.

Jeden mafiozo z głowy.

Misjonarka nie czuła się chyba dobrze w mafii. 1 post , brak głosu.
Czyżby zemsta kolegów.

No to super, mamy pierwszy sukces. Pytanie czy ktoś kto głosował na Misjonarkę jest jeszcze w mafii, był by ból jak by wyrzucili swojego. Mam nadzieję że barman dziś nie śpi i pójdzie jakaś współpraca

Przepraszam Was mieszkańcy, że byłam trochę mniej aktywna, ale po naszym odwołaniu pokazu trzeba było ogarnąć sytuację. Cieszę się, że miasto tak sensownie zagłosowało wygląda na to, że idziemy w dobrą stronę. Na początku zawsze ciężko coś konkretnego wywnioskować, więc świetnie, że wyszło to w taki sposób.

Brawo!!! Super że pierwszy mafiozo odstrzelony. Muszę przeprosić Dentystę. Cała trójka co zagłosowała na misjonarke jest czysta.

Brawo!!! Super że pierwszy mafiozo odstrzelony. Muszę przeprosić Dentystę. Cała trójka co zagłosowała na misjonarke jest czysta.
Skąd takie przypuszczenie? Mi coś tu śmierdzi ![[dblpt]vomit[dblpt]](http://www.mafia.4ra.pl/upload/4ra_pl/mafia/smilies/[dblpt]vomit[dblpt].gif)

To prawda, że nie ma pewności odnośnie głosowania, czy mafia tam się nie chciała ukryć ale też czy by tak ryzykowali aby na samym początku pozbyć się swojego?

Intuicja nie zawiodła
Juhas i dentysta - skąd takie głosy?
Przewodnik - szkoda Ci, że koleżanka odpadła?
Tancerko - why always me? Czym podpadłem?
Mafia rozdzieliła głosy, ale przynajmniej gra się trochę rozrusza.
Proponowałbym barmanowi dzisiaj zadziałać, stracili kumpelę i mogą chcieć się odegrać.

Brawo, super że udało się już za pierwszym razem. Gratulacje dla osób głosujących za dobre przeczucie.

Myślę, że z jednej strony dla niepoznaki mafia mogła na nią zagłosować, ale bardzo możliwe jest że na swojego by nie głosowali.