Kto wygra miasto czy mafia???
Nie jesteś zalogowany na forum.

Dentysto uda się, uda ??

Brawo!!! Super że pierwszy mafiozo odstrzelony. Muszę przeprosić Dentystę. Cała trójka co zagłosowała na misjonarke jest czysta.
Recepcjonistka prawdy (nie) powie.
Wiadomość dodana po 01 min 06 s:
Pewności w tej grze to nigdy nie ma. Ale wydaje mi się że na starcie gry bez żadnych konkretnych typów wiedząc że głosy się rozłożą mafia nie zagłosowałaby na swojego żeby od razu się osłabić.
Zagraj to jeszcze raz.
Wiadomość dodana po 21 min 56 s:
Kogo tam mordujesz Dentysto? Nikt chyba nie chciałby opuścić finału.

O dzięki że przypomniałeś Dentysto o poście. Dziś nie ma głosowania?

Nie ma głosowania. Czekamy na decyzję Fotografa kogo wywala.

Nocne wydarzenia:
Dzisiejszej nocy mafia znów dała o sobie znać — ofiarą padł Rzeźbiarz.
Nie zdradzam, jaką rolę pełnił w wiosce.
Za brak wymaganej aktywności ostrzeżenie otrzymuje Tancerka.
Przypominam o obowiązkowych dwóch postach do jutra do godziny 22:00 oraz o oddaniu głosu w wyznaczonym czasie.

Szkoda Fotografie, że nie wywaliłeś Strażaka za tekst o przymusowym leczeniu
przy takiej taktyce miasta to jeszcze będzie przegrana. Jutro ja, później mord, po drodze ze dwie osoby wylecą za brak aktywności i jeszcze Fotograf wygra to solo.

Wszyscy się boimy, Juhasie, ja całą poprzednią noc nie spałem ze zdenerwowania. Dopiero nad ranem poszedłem spać i zacząłem coś strugać. Miał wyjść koń a wyszła jakaś dziwna postać, ręce mi się tak trzęsły jak nigdy dotąd. Dziś na pewno nie usnę, gdy wiem że gdzieś czyha na mnie mafia gotowa mnie zabić.
Gra się nie skończyła. Rzeźbiarz jednak był porządnym mieszkańcem. Nie oszukał przeznaczenia.

Żegnaj Rzeźbiarzu. Szkoda, że nie mogłeś dotrwać do finału .
Może Ty nam zdradzisz w testamencie jaką rolę pełniłeś.

No szkoda kolejnego miastowego mniej, długo czekać do tego głosowania. Nie dzieje się nic ciekawego poza postami dentysty. Chyba trzeba to przetrwać w milczeniu. Proponuję by każdy oddał głos wcześniej i wcześniej ogłosić wyniki.
Ostatnio edytowany przez Strażak (2025-11-05 23:04:08)

Szkoda że tym razem ksiądz nie trafił z modlitwą. W sumie ten wybór mnie zaskoczył, ciekawe czemu dentysta go wybrał, może czegoś więcej dowiemy się w testamencie.

Dentysta elegancko podpiął się pod głosy na Rolniczkę, potem szczuł na Tancerkę, jak ta okazała się święta, oczernił Strażaka, jak Przewodnik napisał mowę obronną Strażaka, przerzucił się na Fotografa. Trochę to zabawne. Czy nikt nie wstawi się za poczciwym Fotografem?
Wiadomość dodana po 03 min 34 s:
Proponuję by każdy oddał głos wcześniej i wcześniej ogłosić wyniki.
Jak niedługo będzie nowa edycja z liczną i sensowną obsadą, to jestem za.

Ja napewno chce zagłosować wspólnie z miastem, żeby głosy nam się nie rozdzieliły na pół tak jak w przypadku rolniczka vs recepcjonista. Fotografka będzie napewno na Dentystę, a on na nią. Pytanie na kogo ostatecznie głosujemy?

Ja napewno chce zagłosować wspólnie z miastem, żeby głosy nam się nie rozdzieliły na pół tak jak w przypadku rolniczka vs recepcjonista. Fotografka będzie napewno na Dentystę, a on na nią. Pytanie na kogo ostatecznie głosujemy?
No głosujemy na Fotografa i kończymy tę (nie)miłą zabawę.
Ja już swój głos oddałem i zachęcam też do wcześniejszego oddania głosu.
Ostatnio edytowany przez Dentysta (2025-11-05 23:29:29)

Pytanie do Dentysty i Fotografa:
Czy macie jakieś funkcje czy też
jesteście zwykłymi porządnymi miastowymi ?
Na tym etapie można zdradzić…

Pytanie do Dentysty i Fotografa:
Czy macie jakieś funkcje czy też
jesteście zwykłymi porządnymi miastowymi ?
Na tym etapie można zdradzić…
Fotograf robi zdjęcia, a Dentysta po godzinach udziela się w mafii.

Z chęcią oddam wcześniej głos bo jutro mogę być tu mało przez podróż, ale chciałabym innych głosy poznać ostateczne bo już sama nie jestem pewna czy głosować na Fotografa czy Dentystę. Narazie bardziej widzę Dentystę w tej roli, ale zagłosuje zgodnie z innymi 100% miastowymi.

Ja już głos oddałem na Dentystę

Z lekką nutką niepewności Dentysta.

TESTAMENT
Drodzy przyjaciele! Bardzo się cieszę że było mi dane was poznać oraz że tak dużo razem udało nam się zdziałać dla miasta. Przewodniku, proszę poprowadź miasto (zostawiłem Ci coś w spadku). Moją ostatnią wolą jest abyście wszyscy zagłosowali na Dentystę. Bardzo gubi się w zeznaniach i myślę że może być w mafii. Tak naprawdę bardzo niewiele Wam zostało moi mili, myślę że jedno głosowanie i lada moment miasto wygra, szkoda że mi nie udało się dotrwać do końca. Bądźcie czujni jednak i słuchajcie Przewodnika. A no i połóżcie moje rzeźby przy wejściu do miasteczka. No i żegnajcie przyjaciele!

Żegnaj Rzeźbiarzu, w takim razie też zagłosuje zgodnie z wolą Rzeźbiarza.

Ja jestem zwykłym miastowym. Czy Wy na serio myślicie, że jakikolwiek mafiozo grałby tak ofensywnie i narażał się na sprawdzenie przez detektywa? Chyba celowo chcecie przedłużyć grę o dwa dni skoro głosujecie na mnie.

Ja jestem zwykłym miastowym. Czy Wy na serio myślicie, że jakikolwiek mafiozo grałby tak ofensywnie i narażał się na sprawdzenie przez detektywa? Chyba celowo chcecie przedłużyć grę o dwa dni skoro głosujecie na mnie.
Myślę że do tej pory już dawno nie ma detektywa... Znając życie odpadał za brak aktywności. Jak jesteś miastowym, to trudno czas pokaże ....

Ja również oddaję swój dzisiejszy głos na Dentystę.

Dentysta elegancko podpiął się pod głosy na Rolniczkę, potem szczuł na Tancerkę, jak ta okazała się święta, oczernił Strażaka, jak Przewodnik napisał mowę obronną Strażaka, przerzucił się na Fotografa. Trochę to zabawne. Czy nikt nie wstawi się za poczciwym Fotografem?
Wiadomość dodana po 03 min 34 s:
Strażak napisał/a:Proponuję by każdy oddał głos wcześniej i wcześniej ogłosić wyniki.
Jak niedługo będzie nowa edycja z liczną i sensowną obsadą, to jestem za.
Coś Ci się trochę pomyliło.
Ja byłem za Recepcjonistką. Ale jak Ty byłeś taki pewien, że w mafii jest brygada RR (Recepcjonistka i Rolniczka) i pisałeś to z tak wielkim przekonaniem, więc stwierdziłem, że to obojętne czy Recepcjonistka czy Rolniczka najpierw. A do tego Rolniczka dowaliła mega dziwny post, który ją pogrążył w moich oczach.
Szczułem na Tancerkę? Chyba sobie żartujesz. Wymieniłem cztery możliwe pary, które mogą tworzyć mafię. W trzech z nich była Tancerka i tylko z tego powodu - rachunku prawdopodobieństwa - napisałem, żeby najpierw spróbować na nią. W tej czwartej parze jednak była mafia - Recepcjonistka i Fotograf. Więc dobrze stawiałem.
Oczerniłem Strażaka? Tylko napisałem, żeby mu się przyjrzeć, ale szybko się u mnie wybielił (tzn ktoś go dobrze wytłumaczył).
Chyba o to chodzi w tej grze? Żeby drążyć i szukać, a nie bezmyślnie iść za tłumem - Dentysta i już, nie mając żadnych logicznych argumentów.
A to, że przerzuciłem się na koniec na Fotografa? To chyba oczywiste. Skoro wymieniam drogą eliminacji cztery pary, gdzie w trzech z nich jest Tancerka, która okazuje się Zbawicielem to chyba oczywistym staje się fakt, że w mafii pozostał Fotograf.
Tu masz wszystko proste i logiczne. Jakim cudem Ty tego nie widzisz?

Ja swój głos oddaje oczywiście na dentystę
Wybaczcie że dopiero teraz, ale pracy mam bardzo dużo.