Kto wygra miasto czy mafia???
Nie jesteś zalogowany na forum.

Dentysto, twoje analizy są zaskakujące, widzę że na siłę próbujesz od siebie odciągnąć uwagę. Pewnie nie zwróciłeś uwagi, ale recepcjonistkę z którą jak twierdzisz jestem w mafii już dawno wskazywałam. Teraz żałuję wcześniej zmieniłam głos i nie wytypowałam cię. Robisz z siebie niewiniątko i jak dla mnie jesteś coraz bardziej winny. Wogóle ci nie ufam. Wiem że teraz starasz się bronić żebyś przypadkiem ty nie zginął, bo jesteś już na oku kilku osób, ale wątpię żeby ci to pomogło, jak dla mnie jesteś w mafii, zapewne razem z recepjonistką

RECEPCJONISTKA i FOTOGRAF są w mafii.
Każdy miastowy, który w obecnej sytuacji uważa inaczej nie powinien nigdy więcej usiąść do tego stolika.
Proszę przeczytać wszystkie moje posty od początku gry i zadać sobie pytanie - czy tak grałaby mafia?

Dentysto, mam pytanie. Wczoraj pisałeś, że chodziły Ci po głowie Rolniczka i Recepcjonistka, ale na tę drugą „zagłosujesz na deser”. Następnie stwierdziłeś, że słowa Recepcjonistki Cię przekonały, wydają się szczere i może jednak warto przyjrzeć się Strażakowi. Po rozpisaniu typów jednak znów umieszczasz tam Recepcjonistkę i pojawia się na początku aż w trzech Twoich typach, potem zmniejszasz to do dwóch i nagle każesz głosować na mnie. Gdy w końcu udało mi się udowodnić swoją niewinność, piszesz o Recepcjonistce i Fotografce, ale później (już po raz drugi) mówisz, żeby „Recepcjonistkę zostawić na deser”. Wygląda mi to jak zagrywka mafii, która po cichu chce ochronić swojego, tak żeby sama nie zebrała podejrzeń. Oczywiście mogę się mylić, dajcie znać, co o tym sądzicie.

To jest powód jeden z wielu.
Wiadomość dodana po 04 min 52 s:
Strażak chciał ocalić Rolniczkę. Gdyby obie były z miasta a on z mafii to by się nie wychylał,
Wynik głosowania był niepewny, więc gdyby odpadła Recepcjonistka i okazała się z miasta
to by się pogrążył. A skoro obie R z miasta a on z mafii to powinien mieć wywalone która odpadnie.
Dla mnie Strażak póki co jest czysty.
Tym postem Przewodnik mnie przekonał, że Strażak jest czysty.
A zwróć uwagę, że jako jeden z pierwszych typowałem Recepcjonistkę.
Teraz już wybór jest prosty. Nie ma kogo ocalać itd, bo już wszyscy wybieleni.
Drogą eliminacji zostali Recepcjonistka i Fotograf. Dla tego drugiego wielkie brawa, bo był u mnie jednym z najmniej podejrzanych.

Dziękuję Zbawicielowi za powrót do gry.
Przeczołgało mnie i muszę dojść do siebie.
Jedno jest pewne. Nie warto zostawiać nikogo
na deser.
Wiadomość dodana po 12 min 17 s:
Gratulacje dla mafii, bo nawet jak została w okrojonym składzie
to nic nie jest takie oczywiste a razem pracują na ten sukces .
Wczoraj drogą eliminacji wychodziło mi, że z Recepcjonistką może
być tylko Anubis, Dentysta, Fotograf lub Tancerka . I nikt mi tu w sposób
oczywisty nie pasował z różnych względów . Dlatego paradoksalnie dziękuje Anubisowi
za to, że wyjaśniła się jego przynależność chociaż nas osłabił liczebnie.
Brałam pod uwagę już nawet, że zaszaleli z tym głosem na Juhasa chociaż
to byłoby bez sensu. No nic. Zostaje Fotograf i Dentysta.
Dentysta był moim podejrzanym, poźniej skreśliłem go z listy .
Teraz widzę powody dla których ani Dentysta ani Fotograf nie pasują
w sposób oczywisty do Recepcjonistki dlatego ktoś tu otrzyma tego Oskara.

Dentysto, mam pytanie. Wczoraj pisałeś, że chodziły Ci po głowie Rolniczka i Recepcjonistka, ale na tę drugą „zagłosujesz na deser”. Następnie stwierdziłeś, że słowa Recepcjonistki Cię przekonały, wydają się szczere i może jednak warto przyjrzeć się Strażakowi. Po rozpisaniu typów jednak znów umieszczasz tam Recepcjonistkę i pojawia się na początku aż w trzech Twoich typach, potem zmniejszasz to do dwóch i nagle każesz głosować na mnie. Gdy w końcu udało mi się udowodnić swoją niewinność, piszesz o Recepcjonistce i Fotografce, ale później (już po raz drugi) mówisz, żeby „Recepcjonistkę zostawić na deser”. Wygląda mi to jak zagrywka mafii, która po cichu chce ochronić swojego, tak żeby sama nie zebrała podejrzeń. Oczywiście mogę się mylić, dajcie znać, co o tym sądzicie.
Tancerka - nie bierz w tej grze wszystkiego dosłownie. To chyba nawet Sommelier pisał. Taka jest strategia w tej grze. Wiele rzeczy pisze się, żeby zobaczyć jak zareaguje da osoba, kto się dołączy itd., a nie zawsze, że się tak akurat uważa. Więc tak też potraktuj mój wpis o szczerości Recepcjonistki.

Recepcjonistka ma na drugie Rzeźnik i nie ma żadnych deserów, póki miasto nie zostanie oczyszczone z mafii.
Tancerko, porządna z Ciebie osoba. Nie mogłaś tak od razu albo chociaż wstąpić do krypty Grabarza na sznapsa? Przynajmniej wczorajszy zamach przyniósł coś dobrego dla miasta.
Dentysta za często zmienia fronty. Mogli się dogadać na początku z Recepcjonistką, że mają konflikt i ich wzajemne głosy się znoszą + teoria Przewodnika, że 2 mafie pomogły wywalić Misjonarkę dla niepoznaki na początku może być prawdziwa. Ta propozycja o odłożeniu pewniaka na deser jest mocno podejrzana. Jaki interes ma miasto z odkładaniem pewniaka na później? To już raz się zemściło ostatnio i do tego też przyłożyłem rękę, bo obstawiałem obie R. Następnie jego najazd na Tancerkę, a teraz na Fotografa. Dentysta gadał też sporo z sensem, co uśpiło moją czujność. Fotograf mi na mafię nie pasuje.
Mamy bezpieczną przewagę liczebną, ale trochę głupio byłoby dać się drugi raz wykiwać, jak z głosowaniem na Rolniczkę.
Reasumując, dziś rewizja na recepcji, a jutro czy tam pojutrze w gabinecie dentystycznym.
Ostatnio edytowany przez Sommelier (2025-11-04 14:14:44)

Zgłosiłam się do grabarza po waszej prośbie tylko dosyć późno ją zobaczyłam. Na szczęście udało się przywrócić Przewodnika, dzięki czemu zdobyliśmy kolejnych pewnych miastowych. I zgadzam się, dla miasta nie przyniesie to żadnej korzyści jak będziemy na deser kogoś zostawiać. Mam nadzieję, że teraz nam się uda i otrzymamy wynik kolejnej odesłanej mafii z miasta.

A zwróć uwagę, że jako jeden z pierwszych typowałem Recepcjonistkę.
To akurat prawda. Tylko zapomniałeś dodać, że to było po głosowaniu kiedy oddałam na Ciebie swój głos. Chęć zemsty? Poczucie zagrożenia?

Dentysta napisał/a:A zwróć uwagę, że jako jeden z pierwszych typowałem Recepcjonistkę.
To akurat prawda. Tylko zapomniałeś dodać, że to było po głosowaniu kiedy oddałam na Ciebie swój głos. Chęć zemsty? Poczucie zagrożenia?
Szczerze? To nawet nie zwróciłem uwagi, że na mnie głosowałaś
ale dziękuję, że chociaż będę miał ten jeden głos w tej edycji ![[dblpt])](http://www.mafia.4ra.pl/upload/4ra_pl/mafia/smilies/[dblpt]).png)

Dentysta kimkolwiek jest, dobrze się tutaj bawi
To się ceni.

Dentysta kimkolwiek jest, dobrze się tutaj bawi
![]()
To się ceni.
To już nawet przestaje mnie bawić. Człowiek dał tysiąc dowodów, że nie jest w mafii, a tu go oskarżają...
W mafii jest Recepcjonistka i Fotograf.
Ja dziś pójdę za głosem serca i najpierw oddam głos na Fotografa.
Taki młodzieńczy bunt ?

A dentysta swoje. Mam wrażenie że próbujesz zadziałać siła perswazji, tak długo będziesz pisał to samo aż reszta zacznie się wydawać że oni myślą tak samo jak ty. Jest pewniak na którego mieliśmy oddać głosy, ty teraz wyjeżdżasz z zarzutami do mnie, co jest zupełnie niezrozumiałe biorąc pod uwagę moje typy w trakcie gry. Chwytasz się ostatniej deski żeby tylko odwrócić uwagę od prawdziwej mafii w której zapewne ty jesteś.

Przewodnik napisał/a:Dentysta kimkolwiek jest, dobrze się tutaj bawi
![]()
To się ceni.To już nawet przestaje mnie bawić. Człowiek dał tysiąc dowodów, że nie jest w mafii, a tu go oskarżają...
Taki młodzieńczy bunt ?
Ale po co na Fotografa, skoro pewniakiem jest Recepcjonistka? Czemu nie na nią?

Dentysta napisał/a:Przewodnik napisał/a:Dentysta kimkolwiek jest, dobrze się tutaj bawi
![]()
To się ceni.To już nawet przestaje mnie bawić. Człowiek dał tysiąc dowodów, że nie jest w mafii, a tu go oskarżają...
Taki młodzieńczy bunt ?Ale po co na Fotografa, skoro pewniakiem jest Recepcjonistka? Czemu nie na nią?
Bo Fotograf jest tak samo pewny? Kto jak kto, ale to Ty Rzeźbiarzu w pierwszym głosowaniu dałeś na Fotografa, więc tym bardziej powinieneś teraz na niego głosować będąc pionierem w odkryciu jego niecnych zamiarów.

Oj dentysto fakty co się mieszają. Rzeźbiarz dał na mnie bo ja napisałam o nim post na zaczepkę. Sam to tłumaczył. Twoje posty są bardzo dziwne.

Oto pełne zestawienie głosów:
• Anubis → Juhas
• Recepcjonistka → Dentysta
• Sommelier → Misjonarka
• Rzeźbiarz → Fotograf
• Fotograf → Rzeźbiarz
• Juhas → Misjonarka
• Strażak → Anubis
• Dentysta → Misjonarka
• Przewodnik → Okulista
• Grabarz → Anubis
• Tancerka → Sommelier
• Okulista → Recepcjonistka
• Rolniczka → Grabarz
To raczej Tobie się coś miesza.
Wiadomość dodana po 25 min 51 s:
Propozycja do Mistrza Gry - jak dziś odpadnie mafiozo - niezależnie czy Fotograf czy Recepcjonistka to może niech ta jedna osoba co zostanie zamorduje dzisiaj? A jutro do 22 głosowanie?

Tak Ci się spieszy do zabójstwa Dentysto?
Wiadomość dodana po 01 min 57 s:
Ale tamto głosowanie to był początek gry, gdy nie miałem pojęcia na kogo głosować. Po prostu zagłosowałem na Fotografa, który wtedy sugerował że ja jestem w mafii.

Ja dzisiaj oddaję swój głos na Recepcjonistkę ??

Ja też

Ja również

Zapraszam na świętowanie szlakiem starych góralskich knajp.
Ciekawe czy ten mord mafii będzie przyśpieszony.
Ktoś tu zapewne jest żądny krwi.

Szybki komunikat z Kierbiec Dolnych
Dziś miasto zdecydowało – Recepcjonistka opuszcza Kierbce Dolne.
Jak się okazało, była członkiem mafii.
Szczegóły głosowania wrzucę po powrocie do domu.
Jeśli Ksiądz prześle swoją modlitwę, a mafia wybierze cel, będziemy mogli przyspieszyć kolejne kroki.
Pozdrawiam

Fotografie idę po Ciebie

To jeszcze tylko jeden do odstrzału i kończymy balet