Kto wygra miasto czy mafia???
Nie jesteś zalogowany na forum.

NOC W KIERBCACH DOLNYCH – MORD MAFII
Kierbce Dolne znów spowiła mgła, a ciszę przerwał tylko szczek psów i echo kroków na bruku. Mieszkańcy zebrali się o świcie przed remizą, gdzie sołtys z ciężkim sercem przekazał wieści.
Dzisiejszej nocy mafia zaatakowała – ofiarą padł Przewodnik.
Nie miał szans. Był jednym z tych, którzy zawsze starali się zrozumieć, a nie oskarżać.
Kolejne ostrzeżenie otrzymuje:
• Anubis – za brak wymaganej liczby postów.
Zgodnie z zasadami gry, po drugim ostrzeżeniu Anubis opuszcza Kierbce Dolne.
Sołtys odczytał jego imię z kartki i dopisał smutne słowa:
Anubis był członkiem MIASTA.

Wspaniali gracze w tej edycji, przykro się patrzy... Przewodnik wspaniały gracz mam nadzieję że zbawiciel żyje i wie co robić

Wspaniali gracze w tej edycji, przykro się patrzy... Przewodnik wspaniały gracz mam nadzieję że zbawiciel żyje i wie co robić
Nawet jak nie żyje to może go wskrzesić:
Zbawiciel – raz w ciągu gry może wskrzesić dowolną osobę zabitą przez mafię.
Może to zrobić przed lub po własnej śmierci.

Nie ma kogoś takiego jak Rzeźnik tutaj
Recepcjonistka jest rzeźnik
freudowska pomyłka
Zmiana zachowania i frontu Dentysty daje do myślenia i to bardzo.
Proponuję, żeby zbawiciel przywrócił Przewodnika (to bardzo wartościowy zawodnik) i wcześniej napisał o której konkretnie godzinie się to stanie. Będzie miał immunitet.
Ostatnio edytowany przez Sommelier (2025-11-03 22:18:56)

Strażak napisał/a:Wspaniali gracze w tej edycji, przykro się patrzy... Przewodnik wspaniały gracz mam nadzieję że zbawiciel żyje i wie co robić
Nawet jak nie żyje to może go wskrzesić:
Zbawiciel – raz w ciągu gry może wskrzesić dowolną osobę zabitą przez mafię.
Może to zrobić przed lub po własnej śmierci.
Zbawiciel powinien wiedzieć co robi.
Ostatnio edytowany przez Strażak (2025-11-03 22:17:06)

Anubisie, jak mogłeś dać się wyrzucić za ostrzeżenia, przecież to nas teraz bardzo osłabiło. Księdzu niestety się nie udało. Jesteśmy teraz w okrojonym składzie i to przez taki błąd.

No przykro że dwie osoby z miasta odeszły, szczególnie Przewodnik. Miejmy nadzieję, że Zbawiciel go wskrzesi.

Rzeźbiarz napisał/a:Nie ma kogoś takiego jak Rzeźnik tutaj
Recepcjonistka jest rzeźnik
freudowska pomyłka
Zmiana zachowania i frontu Dentysty daje do myślenia i to bardzo.
Daje daje. Macie Recepcjonistkę na celowniku, wszyscy chcą na nią głosować, a ja jako mafiozo robię dymy i ściągam uwagę na siebie, żebyście do jednak na mnie zagłosowali. Mistrz ze mnie. Mafiozo idealny.

Ale kto mógłby chcieć śmierci Przewodnika?

Anubisie, jak mogłeś dać się wyrzucić za ostrzeżenia, przecież to nas teraz bardzo osłabiło. Księdzu niestety się nie udało. Jesteśmy teraz w okrojonym składzie i to przez taki błąd.
Na sabotażystów szkoda strzępić ryja.

Myślę że wielce prawdopodobne że to Recepcjonistka go zabiła o której wspominał na ostatnim poście.

Daje daje. Macie Recepcjonistkę na celowniku, wszyscy chcą na nią głosować, a ja jako mafiozo robię dymy i ściągam uwagę na siebie, żebyście do jednak na mnie zagłosowali. Mistrz ze mnie. Mafiozo idealny.
Słaby zgrywus.

KIERBCE DOLNE – AKTUALNI MIESZKAŃCY
Burza podejrzeń, szepty w izbach i zapach dymu znad lasu…
Mimo strat, w Kierbcach Dolnych wciąż tli się nadzieja na ocalenie.
Po ostatnim mordzie i eliminacjach, w grze pozostaje 8 mieszkańców:
1. Dentysta
2. Fotograf (ostrzeżenie – zbyt mała aktywność)
3. Grabarz
4. Recepcjonistka
5. Rzeźbiarz
6. Sommelier
7. Strażak
8. Tancerka
Przypomnienie:
• Każdy gracz musi napisać minimum 2 posty do jutra, do godziny 22:00.
• Ksiądz (jeśli wciąż żyje) – przed mordem mafii powinien wskazać, za kogo się modli.
• Kolejne głosowanie mieszkańców odbędzie się jutro o 22:00.

TESTAMENT
Moją ostatnią wolą jest, by Miasto zagłosowało na Recepcjonistkę.
Anubis człowiek zagadka. Chociaż był mocny argument, że jest w mieście
to pojawiały się wątpliwości wraz z kolejnymi postami, co tu jest grane.
Będzie bez niego nudno. Jakby kto pytał Grabarz, Sommelier, Strażak
i Rzeźbiarz są w mieście. Jeśli Zbawiciel chcialby mnie wskrzesić
To dołączam do prośby Sommeliera, by najpierw napisał kiedy o ktorej godzinie to zrobi
i wtedy dopiero to zrobił , piszac do Prowadzącego.
Powodzenia

Przy wejściu na szlaki spiętrzają się tabuny turystów żadnych wrażeń i bacowskich opowieści. Nikt nie chce wychodzić na szlak bez naszego Przewodnika. Nikt nie potrafi znaleźć godnego zastępstwa.
Kierpce strajkują, wypatrując zbawiciela całego na biało. ![[dblpt]angel[dblpt]](http://www.mafia.4ra.pl/upload/4ra_pl/mafia/smilies/[dblpt]angel[dblpt].gif)

Zbawicielu liczę na Ciebie że przywrócisz Przewodnika. Szybciej niż nam się to wydaje

Gorzej jeśli Zbawicielem jest Przewodnik. A Zbawiciel niestety nie może wskrzesić sam siebie.

Przewodnik powróci na szlak nie martwcie się o to, pomogę mu tanecznym krokiem znaleźć ścieżkę.
Wiadomość dodana po 07 min 47 s:
Prośba otrzymana zaraz zostanie odnaleziony i będzie z nami.

KIERBCE DOLNE – AKTUALNI MIESZKAŃCY
Noc w Kierbcach Dolnych przyniosła niespodziewany zwrot akcji.
Gdy wszyscy pogodzili się z utratą Przewodnika, stał się cud – Zbawiciel ujawnił swoją moc i przywrócił go do życia.
Mieszkańcy z nadzieją spoglądają w niebo, wiedząc, że taki dar nie powtórzy się po raz drugi.
W grze pozostają:
1. Dentysta
2. Fotograf (ostrzeżenie – zbyt mała aktywność)
3. Grabarz
4. Przewodnik (wskrzeszony przez Zbawiciela)
5. Recepcjonistka
6. Rzeźbiarz
7. Sommelier
8. Strażak
9. Tancerka
Mistrz Gry Kierbiec Dolnych

No to mamy jasność. Recepcjonistka i Fotograf.

No i pięknie, zatem liczę że przewodnik dalej nas poprowadzi

No i super że został wskrzeszony. Zatem możemy mieć pewność co do niego oraz jego przemyśleń i głosu na Recepcjonistkę.

Wiem, że tu każdy każdemu średnio ufa, to normalne. Ja wiem, że jestem po stronie miasta i mam nadzieję, że to się jeszcze przyda. Patrząc po Twoich ruchach, też Cię tak na razie widzę
![[dblpt]tak[dblpt]](http://www.mafia.4ra.pl/upload/4ra_pl/mafia/smilies/[dblpt]tak[dblpt].gif)
Wiadomość dodana po 05 min 08 s:
Z perspektywy rachunku prawdopodobieństwa powinniśmy zagłosować najpierw na Tancerkę, bo pojawia się w aż 3 opcjach.
Red flag. A nie chciałem od początku wierzyć Przewodnikowi, że Dentysta-sadysta to mafia...

Sommelierze - mam prośbę, w czwartek o 22 jak Mistrz Gry wrzuci info, że jestem miastowy to proszę wyślij mi swoje zdjęcie z miną ![[dblpt])](http://www.mafia.4ra.pl/upload/4ra_pl/mafia/smilies/[dblpt]).png)
Wiadomość dodana po 2 h 13 min 54 s:
Proponuję dziś głos na Fotografa
to będzie dla niego szybka śmierć. A Recepcjonistka niech jeszcze się postresuje i pójdzie na deser ![[dblpt])](http://www.mafia.4ra.pl/upload/4ra_pl/mafia/smilies/[dblpt]).png)

Myślę że wielce prawdopodobne że to Recepcjonistka go zabiła o której wspominał na ostatnim poście.
Nieważne kto by odpadł to mógłbyś tak napisać, że to moja wina bo o mnie wspominał. To żaden argument. Ja myślę, że przewodnik został wyeliminowany, bo właśnie nikt go nie typował. A co do Anubisa to mega słabo. Mógł napisać cokolwiek żeby nie osłabić miasta.